7 Temmuz 2012 Cumartesi

6 Kişi 2 Milyon Dolar Uzun Bir Yarış

Hangisi Kazanacak?



Bugün sizin için seçtiğim film dün de söylediğim gibi Rat Race - Tabana Kuvvet
İlk önce filmin kısa bir özetiyle başlayalım:


Farklı sebeplerden dolayı Las Vegas taki bir otele gelmiş 6 şanslı kişi neler olacağını bilmemektedirler. Her biri slot makinelerinde şanslarını dener ve 6 sı da bir ödül kazanır. Ödül ise 2 milyon dolar. Ama o kadar da kolay değildir 2 milyon doları kazanmak. Zengin bir iş adamı onlara bir görev verir. Der ki:
''New Mexico da Silver City adlı yere gidin. Orada bir tren istasyonu var. 001 numaralı dolabı açın ve 2 milyon doları alın.İlk önce oraya ulaşan parayı alır.'' İlk önce kimse bunun gerçek olduğuna inanmaz. Ama oraya giderken yaşadıkları ise bir insanın para için her şeyi yapacağını gösterir. Ama burada temel amaç birisine para vermek değil. Daha büyük bir bahistir.



Filmde kadro gayet güzel. Çoğu filmden tanıdığımız Breckin Meyer , Family Guy da Chris in sesi 
Seth Green , kadın komedyenlerin en ünlüsü Whoopi Goldberg , Mr. Bean olarak tanıdığımız Rowan Atkinson... Senaryo akıllıca yazılmış demek isterdim ama bazı yerler gerçekten çok saçmaydı. Çok kopan yer vardı. Ve filmde en beğenmediğim bölüm ise filmin sonuydu. Senaryodaki bu kopukluğu sondaki güzel bir finalle         kapatmalarını beklerdim fakat sonu sanki öğüt verir gibi bitti.

Bugünlük yazım burada sona eriyor.
Yarın sizlere en sevdiğim filmi anlatacağım.
Inception - Başlangıç

6 Temmuz 2012 Cuma

Devam....

İyi Olan Kazansın!

Bugün size seçtiğim film This Means War yani İyi Olan Kazansın.
Film komedi aksiyon türü. Kendi işinde çok başarılı olan iki CIA ajanın -FDR ve Tuck- aynı kızı sevmesi ve aynı anda çıkmaları. Yarış başlamıştır. Hangisi Lauren i elde edecektir?

Filmin özeti bu. Kadro güzel , senaryo güzel , sonu da güzel. Bana göre film güzel. Zaten beğenmediğim filmi de buraya yazmam. Biraz kadroyu detaylı incelemek isterim. FDR karakterini yeni Star Trek teki Captain Kirk yani Chris Pine oynuyor. Tuck karakteri ise Inception dan Eames ve yeni Batman filminin kötü karakteri Bane canlandırmış olan Tom Hardy(ki kendisini çok beğenirim). İki adam arasında kalan kız karakterini(Lauren) de Reese Witherspoon canlandırıyor. 


Sizce çok yakın iki arkadaş , birbirlerini aileleri olarak gören iki CIA ajanı sadece bir kız yüzünden bu arkadaşlıklarını bitirecekler mi? Ya da ikisinden biri diğer arkadaşına izin mi verecek? Ya da daha kötüsü çok sinirlenip birbirlerini öldürmeye mi kalkışacaklar?
This Means War u izlemediyseniz hemen açıp izleyin.
Yarın yazacağım filmi de şimdiden söylemek isterim:
Rat Race

Yarın görüşmek üzere...

5 Temmuz 2012 Perşembe

İlk...

Selam!

Merhaba arkadaşlar ben Tan. Blogumda size izlediğim filmlerle ilgili yorumumu ve az özet yazacağım.İlk yazacağım filmin adı The Conspirator. Çoğunuz bu filmi duymamış olabilirsiniz hatta hiç biriniz duymadınız.Küçük bütçeli bir film ama tanıdığımız oyuncular var. Filmde de göreceğiniz gibi 'badik badik' yürüyen James McCavoy , daha çok komedi filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Justin Long , filmde McCavoy un sevgilisini oynayan Evan Rachel Wood... Biraz filmden bahsedeyim:

Film Abraham Lincoln suikastinden sonrasını anlatıyor. James McCavoy filmde bir avukatı oynuyor. Abraham Lincoln ü öldürmeyi planlayanlardan biri -John Surratt- ın annesi Mary Surratt ın avukatı rolünde McCavoy. Film daha çok mahkeme üzerine kurulu. Avukat Frederick Aiken(McCavoy) ve onun karşındakilere karşı yaptığı savaş.Filmin yönetmenini de söylemeden geçmeyelim.Yönetmen Atlara Fısıldayan Adam yani Robert Redford . Bence yönettiği en iyi film.

Şimdi biraz yorumumu söyleyeyim:
Film gayet güzel. Her ne kadar bazı sahnelerinde Aiken e bazı sahnelerde Mary Surratt a bazı sahneler de yargıca bazı sahneler de öyle kimi görürsem sinir olduysam da film çok akıcı. Ve benim sevidğim türden bir film. Yani film bitince gözlerinizi kapatıp bir 10 dakika 'Ne oldu?' diye kendi kendinize sorduğunuz filmlerden. Bu arada izlemek isteyenler için filmin Türkçe adı Suikast.