6 Şubat 2013 Çarşamba

İki Film Birden

Bir tarafta mafya, Bir tarafta simge bilim profesörü


Bugünün ilk film bir klasik

Henry Hill in gerçek hayat hikayesinden esinlenerek çekilen bu film Henry(Ray Liotta) ve yanındaki mafya Jimmy Conway(Robert De Niro) , Tommy DeVito(Joe Pesci) ve Paulie nin başından geçen çatışmalar, soygunlar ve büyük bir karmaşa

Biliyorum, konu biraz ağır gelebilir ama o kadar iyi bir yönetmen tarafından çekilmiş ki ortaya en iyi 250 film arasından 15. olan bir film ortaya çıkmış.6 Oscar Adaylığı ve 1 Oscar ödülü bulunan filmde her şey çok güzel ama benim en çok beğendiğim 2 şey var:
1. Gerçek Hayat Öyküsü

Hayat öykülerinin sinemaya yansıması ve filmi izlerken bir şeylerin de gerçek olduğunu bilmek beni filmi başka bir şekilde izlemeye teşvik ediyor.

2. Yönetmen ve Yardımcı Oyuncu

En sevdiğim yönetmeni sorsanız belki de ilk 3 ün içinde olabilecek bir adam: Martin Scorsese
Ve bu karakter ile de Oscar ödülü kazanmış olan Joe Pesci. Muhteşem oynamış. Tek kelimeyle harika.

İkinci Film bir serinin ilk filmi
The Da Vinci Code


Bir gece, Louvre müzesi müdürü öldürülmüş olarak bulunur. Bu olay üzerine ünlü simgebilim Profesörü Robert Langdon (Tom Hanks) Louvre müzesine çağrılır. Müze müdürü ardında esrarengiz bir simge dizimi ve ipuçları bırakmıştır. Kendisi de tehlikede olan Langdon, polis kriptoloji uzmanı Sophie Neveu'nün (Audrey Tautou) yardımıyla, Leonardo Da Vinci'nin çalışmalarında bir dizi akıl almaz sırrı çözer.

Serinin ikinci filmi Da Vinci nin Şifresi 2 değil, Melekler ve Şeytanlar

İlk filmi daha çok beğendim o yüzden ilk filmi yazıyorum. Çünkü ikinci filmde sonunun ne olduğunu az biraz tahmin edebiliyorsunuz fakat ilk filmde sonunu tahmin edip tutturmanıza imkan yok.
Gerçekten çok kaliteli bir film. Ron Howard ülke ülke dolaşıp gerçekten çok iyi bir film ortaya koymuş.


Bugünlük bu kadar. Sonraki yazımda hangi filmi ya da filmleri yazacağımı bilmiyorum o yüzden bana da size de bir sürpriz olacak. Görüşmek üzere...




5 Şubat 2013 Salı

Yine Yeni Yeniden

Movies. Movies Everywhere

Merhaba yine BEN. Evet biliyorum yaklaşık 2 aylık bir ara vardı son yazımdan şimdi ki yazıma size nedenini açıklayayım.

Film İzlemek

Evet nedeni bu. Bu 2 aylık arada 20 ye yakın film izledim o yüzden size daha çok film yazabileceğim. Normalde filmleri izleyip hemen bloga girip yazıyordum artık bunu yapmamaya karar verdim.Ama merak etmeyin film izleyeceğim diye de 2 aylık bir ara vermeyeceğim. Artık 1 haftalık aralarla film izleyip filmleri yazacağım.
Hatta yarın yazacağım yazıda 2 film birden yazmayı planlıyorum. Zorlarsam 3 film yazabilirim. Yarın yazacağım filmler şunlar:
1. Goodfellas
Bir Martin Scorsese klasiği. 6 dalda Oscar adaylığı ve 1 Oscar ödülü. IMDB En iyi 250 Film listesinde 15. sırada.
FRAGMAN


2. The Da Vinci Code
Ron Howard tarafından yönetilen bir film ve filmin ortasında başında sonunda her yerinde şaşıracağınız , şok olacağınız yerler var. İzlemeden geçilmez.
FRAGMAN




Yarın ki yazıya bakmayı unutmayın!