5 Eylül 2012 Çarşamba

Truman

 Daha Fazla Ödül 


Bugünün filmi Oscar ödüllü    Capote 



1959 yılında New Yorker dergisi yazarı Truman Capote(Philip Seymour Hoffman) New York Times dergisinde gördüğü yazıya takılır. Yazıda , Kansas ta işlenen ve 4 kişilik bir ailenin kurban gittiği cinayet vardır. Capote bu yazılardan çok görmüştür ama bunda onu kendine çeken bir şey vardır.Olayı araştırmak üzere kendisi gibi dergiye yazan çocukluk arkadaşı Harper Lee ile beraber olayın geçtiği yere yola çıkarlar. Ve Kansas a vardıklarında hikaye başlar.

4 adaylığı ve 1 Oscar ödüllü(En iyi Erkek Oyuncu) film. Film bence En iyi Film Oscar ını da almalıydı. Film çok akıcı , vurgulu ve gerçek. Filmde en çok sizi etkileyen .şey gerçek olması. Gerçekten bu olayların yaşanması. Truman Capote gibi birisinin gerçek hayatta var olması.
Bütün oyunculuklar muhteşem. Özellikle Philip Seymour Hoffman muhteşem oynamış. Bu film ve Philip Seymour Hoffman ın oyunculuğu listemde yerini aldı. Hoffman gerçekten Oscar ödülünü hakketmiş. Filmi izleyince bana hak vereceksiniz. O sesini bütün film boyunca nasıl o kadar inceleştirmiş? Gerçekten çok iyi bir aktör ve bu filmdeki oyunculuğuyla da Oscar ı hakketmiş.
Hoffman dan başka gerçekten iyi bir oyunculuk sergileyen bir kişi daha var gözüme çarpan. Perry Smith karakterini oynayan Clifton Collins Jr. Bence o da En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday gösterilebilirdi. Çok gerçekçi oynamış.

Sonraki film
Güzel oyuncu kadrosuyla
 The Way Back 

2 Eylül 2012 Pazar

Hannibal

 7 Adaylık 5 Ödül 

Bugünün filmi 5 Oscar ödülü kazanmış olan The Silence Of The Lambs

Akademiden yeni mezun olan Clarice(Jodie Foster) artık bir FBI ajanı olmuştur.Sapık bir katilin peşine düşmüştür. Katilin elinde bir kadın vardır. Ve bu katil kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopat bir katildir. Clarice bu katile ulaşmak için başka bir psikopat katile yakınlaşma gereği duyar.
Doktor Hannibal Lecter(Anthony Hopkins)
Fakat Clarice in Hannibal Lecter dan bilgileri alması o kadar kolay değildir. İlk önce Lecter ın güvenini kazanması gerekmektedir.

Film 7 Oscar adaylığı ve 5 Oscar(En iyi Film , En iyi Erkek-Kadın Oyuncu , En iyi Yönetmen , En iyi Senaryo) ödüllü bir film. Ayrıca Anthony Hopkins filmde sadece 25 dakikada rol almasına rağmen müthiş bir oyunculukla Oscar ödülün almayı başarmıştır.

Geçen yazdığım film gibi(V For Vendetta) efsaneleşmiş , klasikleşmiş bir film. Senaryosu akıllıca yazılan , müthiş oyunculuklar olan , güzel bir finali olan efsane bir filmdir.
Eğer izlemediyseniz izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Sonraki film:
5 Oscar adaylığı ve 1 ödüllü bir film
 Capote