3 Ağustos 2012 Cuma

Ucuz Roman

 Bağlantı 

Bugünün filmi Quentin Tarantino klasiği olan  Pulp Fiction - Ucuz Roman 


Film şöyle:
Cesur bir boksör(Bruce Willis) para alarak şike yapmayı kabul eder ancak şehirden kaçar. İki mafya Vega(John Travolta) ve Jules(Samuel L. Jackson) patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç genci öldürmeye giderler. Vega patronun karısına bebek bakıcılığı yapmakla görevlendirilir. Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Ve bu birbirinden değişik karakterler muhteşem bir rastlantı sonucu bir araya gelirler.

Film bana daha önce izlediğim Burn After Reading i hatırlattı. Onda da kadro muhteşem ve sonunda yine muhteşem bir rastlantı var. Ama bana sorarsanız Burn After Reading mi Pulp Fiction mı diye , hiç düşünmeden Pulp Fiction derim.Film hiç beklemediğiniz yerde birbirine bağlanıyor. Çok akıllıca. Tipik Quentin Tarantino aklı.
Filmdeki kadroya bakın ve filmi izleyin.

Samuel L. Jackson
John Travolta
Uma Thurman
Tim Roth
Bruce Willis
ve yönetmenin kendisi
Quentin Tarantino


Bir sonraki film:
Christopher Nolan filmi
Baş rolünde Christian Bale
(Batman değil!)

31 Temmuz 2012 Salı

Timsah...

Nereden Tahmin Edebilirdin Ki!

Facebook ta yaptığım anketin sonucuna göre bugünün filmi:
Panic Button

Birbirini tanımayan 4 kişi bir yarışmaya katılmak için bir uçağa binerler. Yarışma uçakta olacaktır. Ekranda bir timsah resmi belirir ve onlara girdikleri bazı sitelerle , aldıkları eşyalarla , yaptıkları anketlerle ilgili bazı sorular sorarlar. Fakat sorular kişiseldir ve doğru cevaplamazlar. Ve her şey ondan sonra başlar.

Film normal komedi-dram gibi başlıyor. Ama bir yerden sonra psikolojik gerilim e dönüyor.İngiliz yapımı bir film. Oyuncular tanınmayan oyuncular.Ama senaryo ve film güzel.
Filmle ilgili tek beğenmediğim şey başı ve sonuydu. Başında neler olacağını biraz belli etmişler , sonunda ise benim beklediğim gibi bitmedi belki bu yüzden hayal kırıklığına uğradım. Filmi izlemeyenler 'Hemen açın izleyin' demiyorum. Eğer boş vaktiniz varsa ve gerilim izlemek isterseniz ideal bir film Panic Button 


Bir sonraki filmim yine facebook ta yapacağım anketle belli olacak.
http://www.facebook.com/questions/10151065754229116/?qa_ref=qts