16 Ağustos 2016 Salı

Really...Really...Bad

Neredesin DC?!

Bugünün filmi :



Superman ülkeyi koruyamıyor iken dünyanın koruyucu süper kahramanlara ihtiyacı vardır. Fakat yardımlarına kötü adamlar yetişir.

Ah, nerden başlasam be Suicide Squad?
Yine potansiyeli olan bir film... Yine içinde beğendiğim yerlerin olduğu fakat nefret ettiğim ve harcanan potansiyelin olduğu sahnelerin de olduğu bir film... Yine stüdyo tarafından katledilen bir film daha...

Beğendiklerim

+ Karakterler, ne kadar stüdyo filmi her şekilde kesip biçmeye çalışsa da, kendi aralarnda sıyrılabiliyorlar. Ve bunu maalesef ne senaryo ne replikler ne de yönetiliş sağlıyor. Karakterleri beğenmemizi sadece ve sadece oyunculuklar sağlıyor. Harley Quinn karakterini oynamak için doğmuş Margot Robbie, karakterinin arkaplanı yerli yersiz flashback sahneleriyle anlatılsa da, kendi halindeki abartılmış karakteri haddinden fazla iyi oynuyor.

Her filmde kendini ön plana çıkaran, ''beni ve oyunculuk yapamayan çocuğumu izleyin'' diyen Will Smith tam kendisinden istenileni yapıyor. Bu grup arasında kontrolü ele almaya çalışıp herkesi ezmiyor. Deadshot karakterini gelecekte de heyecanlı bir şekilde izlememiz için bırakıyor.


''Kötü kahramanlar'' grubunda olmayan bütün işi yukarıdan seyreden fakat yeri geldiğinde sahneye çıkıp ipleri eline alan Amanda Waller, her zaman izlemekten keyif aldığımız Viola Davis tarafından ekranlara yansıyor. Gerçekten ''ekranlara yansıyor''çünkü böyle bir insanın var olabileceğine inanıyorsunuz.

Ve olduğu her sahneyi çalan El Diablo, belki de en çok geçmişini bildiğimiz karakter, geçmişte yaşadığı trajediyi gösteriş haline getirmeden alt seviyelerde gösteriyor. Jay Hernandez, rol için daha uygun olamazdı.

Gönül ister ki beğendiğim şeyler sadece 4 karakter ile kalmasın ama olmuyor maalesef.

Beğenmediklerim(uzun bir liste olacak)

- Filmin en çok nefret ettiğim özelliği, tartışmasız, montajı. 12 yaşında bir emo çocuğun yaptığı ''editing'' haline getirilmiş, havalı olduğunu sanan, kendini beğenmiş bit düzenleme yapılmış. Özellikle ilk 5-10 dakika, bir sevilen şarkıdan diğerine, ne hikayenin üstünde bir anlamı var ne de yeri. Karakterlere verilmeye çalışılan geçmiş hikayeleri, çok belli bir şekilde stüdyo tarafından kesilen ve saçma bir şekilde kısaltılan, nereye konulacağı bilinmediği için öyle ekrana atılan sahnelere dönüşüyor. 

- Şarkılar demişken; yanlış anlaşılmasın. Filmin soundtrack'inde yer alan şarkılar benim favori şarkılarımı içeriyor. Seçilen şarkılar kötü değil, YANLIŞ. Ekranda gösterilen şey ile uyumlu değil ve böyle olduğundan  sizi ekrandaki şeye çekmiyor hatta uzaklaştırıp sadece şarkıyı dinlemenizi istiyor. 

Ve film sadece bir sahnede nefes alıyor.(bar sahnesi) Bir şarkı bitiyor, diğeri başlıyor. Bunu yakın zamanda çıkan haberlerle ilişkilendirebiliriz. Stüdyonun içinden sızdırılan haberlere göre, Warner Bros. yönetmene güveniyor ve ondan istediği filmi çıkartmasını istiyor. Yazar ve yönetmen David Ayer filmi çıkartıyor ve ''test gösterimleri'' denilen ortamda gösteriliyor. Filmin bu versiyonunu izleyen seyirciler filmin daha çok 'komedik' bir tona ve daha çok 'karanlık' tona ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bu zıtlıktan dolayı Warner Bros. yapımcıları filmi tekrar düzenlemeleri için, fragmanların montajını yapan insanlara veriyor. O yüzden filmin yaklaşık %60'ı fragman gibi geliyor. 

- Sıkıntı da bu. Film kimin için olduğunu bilmiyor. Bir tarafta Harley Quinn ve El Diablo'nun karanlık geçmiş hikayeleri var iken diğer taraftan Rolling Stones ve Eminem şarkıları olan bir film. Sanki üç farklı puzzle parçalarından tek bir bulmaca yapılmaya çalışılmış gibi.

(Fragmanlarda kullanılan fakat filmde olmayan bir sahne.)
- Eğer fragmanları izlediyseniz ya da posterleri gördüyseniz filmde Jared Leto'nun Joker karakterinin büyük ve detaylı bir rol oynayacağını düşünebilirsiniz. AMA oynamıyor. Fragmanlarda ne kadar gördüyseniz o kadar... HATTA fragmanlarda görüp beğendiğimiz replikleri ve sahneleri yok bile. O yüzden Leto'nun versiyonunu beğendim mi beğenmedim mi onu bile anlayamıyorum. Harley Quinn ile olan sahneleri güzel evet, bu sahneler uzatılsa belki beğenebilirdim. Ama bu Scarface ve Marilyn Manson karışımı Joker...bence çok daha farklı ve eğlenceli bir Joker kullanılabilirdi. 


Ya da Joker'i bu kadar az mı kullanacaksın? Hiç kullanma. Ben Affleck'in solo Batman filmine sakla orada doya doya kurtarırsın.

- Kötü karakter. Bu takımı bu kadar zayıf, motivasyonsuz ve kötü özel efektle donatılan bir göreve göndermek gerçekten içler acısı. Bu takımı her görevde izleriz, gelecek filmlerde de. Ama yüzsüz, isimsiz askerlerden sonra oryantal hareketleriyle takımı korkutmaya çalışan bir 'cadı'dan daha iyi bir kötü karakter bulunabilirdi. Ve Enchantress'i gördüğümüz ilk sahnede gerçekten ürkütücü gözüküyor. Özellikle normal halinden dönüşümü. Ama sonu bu kadar tahmin edilebilir bir kötü karakter ve görev olmamalıydı.


Sonuç olarak : DC umarım gelecek filmlerinde formunu yakalar ve hep beklediğimiz o güzel filmleri bize izletir. Filmi izlemenizi tavsiye etmiyorum ama sadece karakterler için 'Meh' skoru verilebilir. Meh ve İzleme arası karışık bir skor veriyorum.


Sonraki yazı : The Invitation
Bir sonraki yazı :Elvis & Nixon

Bugünlük bu kadar.