8 Temmuz 2016 Cuma

Yeni Puan Sistemi ve DEADPOOL!!!

Deadpool'u Beklerken Puan Sisteminin Tanıtımı


Bugünün filmine geçmeden önce size yeni puan sistemini tanıtmak istiyorum. Şöyle:

KESİN İZLE : Bu hemen bu yazıyı okuduktan sonra izlemeniz gerekenler. 10 üzerinden 8 veya üzeri puan verdiğim filmler.

BOŞ VAKTİNDE İZLE : Bu kategoriye giren filmleri boş vaktinizde, ne yapacağınızı bilemediğinizde, hayattan zevk almayı bıraktığınızda şöyle 1 buçuk - 2 saatinizi harcamak istediğiniz filmlerdir. Kötü değil ama ''çok iyi hemen izleyin'' diye önerebileceğim kadar da iyi olmayan filmler. ''İzleyip de kendiniz görün'' tarzı filmler. 10 üzerinden 6 - 7 verdiğim filmler.

MEH  : Bu filmler bana göre tam ortada olan filmler. Yani 10 üzerinden 5. İzlemeniz gerekmiyor ama yani size izlemeyin de diyemeyeceğim filmlerden. Biraz karışık bir yer.

İZLEME : Bu filmler izlenmesi gerekmeyen filmler. Bu kadar basit. 10 üzerinden 2 veya üzeri.

İZLEME VE KİMSEYE İZLETTİRME : Bu filmler kimse tarafından izlenmemesi ve yakılması gereken filmler. 10 üzerinden 1.

Şimdiii gelelim 2016 yılının ilk yorumlanması gereken filmine:

DEADPOOL


Yaklaşık 10 dakikadır buraya filmin konusunu spoiler vermeden yazmaya çalışıyorum. Olmadı. Sonra dedim ''Neden buna uğraşıyorum ki? Deadpool lan bu. Herkes biliyor ne olduğunu.''

Deadpool'la ilgili herkesin söylemediği ne kaldı ki. Yılın en komik filmi, yılın en eğlenceli filmlerinden biri, aksiyon sahneleri normal çizgi roman filmlerinden daha düşük bütçeli olan bir film için muhteşem. 

Senaryosu akıllıca yazılmış, filmin ne olduğunu ve ne olmadığını biliyor. İşte bu film ile ilgili en sevdiğim özelliklerinden biri de bu. Olmadığı bir şey olmaya çalışmıyor böylece filmi kalabalıklaştırmıyor.(ÖHÖ Batman V. Superman ÖHÖ) 

2010'dan beri FOX stüdyosunda gezen bu senaryo 2011-2011 civarlarında sızdırılmıştı. O sızdırılan senaryoyu okudum ve filmin her tarafına serpilmiş yaklaşık 20 dakika çıkartılmış ve yeniden yazılmış. Ve mutluluk duyarak söylüyorum, bu filmin yararına olmuş. Daha modern pop kültür referansları ve esprilerin bir elden geçirilmesi işe yaramış

İlk kez uzun metraj bir film yöneten Tim Miller sanki yıllardır böyle aksiyon filmleri yönetirmişçesine bir güvenle yapmış filmi. Şarkı seçimlerine(DMX'ten George Michael'a), senaryodaki sahneleri ve konuşulan kelimeleri bu kadar düzgün bir şekilde ekrana yansıtılması ve oyunculardan aldığı filme yakışır performanslar bu ilk kez yönetmen koltuğuna oturan biri için gayet başarılı.

Vee gelelim karakterimize. Deadpool öyle bir karakter ki bir sınırı yok. Sanki siz onu yönetmiyorsunuz o istediğini yapıyor siz sadece kameraya alıyormuşsunuz gibi. Kameraya bakıp seyircisiyle konuşması olsun, gerçek hayattan X-Men'lerimizle dalga geçmesi olsun ve o kapayamadığı ağzından çıkanlar olsun bu süper kahraman filmleri devriminde gördüğümüz en orijinal karakter olabilir. Oynadığı karakter gibi kendisi de Kanadalı olan Ryan Reynolds, karakteri oynamıyor aslında. Kendisi Deadpool. Gerçek hayatta da böyle, film için sadece üstüne bir kostüm giymiş de gelmiş gibi.

Film ile gözlediğim şeylerden biri de: Bu filmden zevk almanız için öncesinde serideki 7 filmi de izlemeniz gerekmiyor. Hatta bu filmi anlamak için hayatınızda hiç çizgi roman okumanız ya da filmi izlemeniz gerekmiyor. İzlerseniz eğer bir kaç ince espriyi kaçırmaz ve belki çok az daha gülebilirsiniz. Ama bir sınırlaması yok, kendi halinde sadece izleyenleri ve hayranlarını eğlendirmek ve güldürmek için yapılmış bir film. 


Bugünlük bu kadar.

6 Temmuz 2016 Çarşamba

I'm Back!

Ben Bu Mübarek Sayfaya Geri Gelmişem.


Burası çok boş kalmıştı. Sanki filmlerden konuşmuyordum, sadece kendi filmlerimin reklamını yapıyordum. ''Sanki'' falan bunlara gerek yok; direk yüzsüz bir şekilde söylüyorum: Evet, burayı filmlerimin promosyonunu yapmak için kullandım. Peki, işe yaradı mı? Yaani... İstediğim kadar değil.(Bakınız burada ''Tan'' dediğimiz canlının daha da yüzsüzleştiğini görüyoruz.) 


Bence asıl soru neden geri geldim ve neden şimdi geri geldim olmalı...... Tabi soran olsaydı cevaplandırmak daha mantıklı olurdu ama ben yine de kendi yalnızlığımla kendi sorumu sorup kendi cevabımı veririm, merak etmeyin. Bu cevap da aslında bir kaç parçaya ayrılıyor.

1. Okul bitti. O kadar çok boş zamanım kalıyor ki ne yapacağımı şaşırıyorum.
2. İnsan hep film izlemekten sıkılıyor. O izlediği filmleri birisiyle konuşup anlatması, kritiğini yapması ve yorumunu söylemesi gerek bence.
3. Yaşadığım bazı ilişki tökezlemeleri de beni buraya getirmem de yardımcı oldu, sağolsun.
4. Herkes tatilde. Cidden HERKES! Ama Tan değil, işte tam da bu yüzden size 2016'da(ilk yarısında) izlemeniz gereken ve izlememeniz filmleri söyleyeceğim.

Şimdi ilk önce izlemeniz gereken, benim favori, filmlerim:

(Sırasız bir şekilde)
 

             Deadpool
            Nice Guys
      10 Cloverfield Lane
 Captain America: Civil War
 Zootopia ya da Green Room


Sonraki yazımdan başlayarak üçer üçer bu filmleri yazacağım. ANCAK; bu 6 filmden sonra izlemeniz gerekmeyen filmleri yazacağım. O yüzden hazır olun, kemerlerinizi bağlayın, sıkı tutunun işte bir şeyler yapın bir sonraki yazıyı okuyun.(Gözlemlerimiz bizi yanıltmıyor ve inanılmaz bir şekilde daha da yüzsüzleşiyor.)


Bugünlük bu kadar.

BiR KISA FiLM DAHA!!!

Film Yorgunluğu

Okullar tatile girdi ve Tan yalnız... Yapacak bir şeyi yok... O yüzden bir film daha çekti. Ne kadar heyecanlı olduğunuzu monitörümün piksellerinden görür gibiyim. Kimse bir film daha çekmemi istemiyorken ben durmuyor herkesin inadına bir film daha çekiyorum. Ama bu filmde bir sürpriz var:

Filmi ben çekmedim, yazmadım, düzenlemedim. Sadece oynuyorum. (Evet, bari bu filmde bütün yük benim omuzlarımda olmasın, değil mi?)

Maalesef bu yüzden, filmle ilgili bir şeyler paylaşamıyorum. Bizim çektiğimiz şeylerden biraz daha büyük bütçeli ve uğraştırıcı bir projeydi. Sadece 5 gün, günde 5 saat prova yaptık ve 6. günümüzde çekimlerimizi tamamladık. Filmi izlediğinizde tanıdık yüzler ya da bu filmden sonra unutamayacağınız yüzler görebilirsiniz; hazır olun. 

Şimdilik bu kamera arkası ekip fotoğrafını paylaşayım. Daha sonra fragmanıyla ve filmin kendisiyle bir yazı da paylaşacağım. Çünkü blog geri döndü!!!(vuhu) 


Sonraki yazı: 2016'nın ilk yarısında çıkan en sevdiğim filmler.

Bugünlük bu kadar.