24 Ağustos 2012 Cuma

Mr.

 Köstebek Kim? 

Bugünün filmi sevdiğim yönetmen Quentin Tarantino nun klasikleşmiş filmlerinden biri:
 Reservouir Dogs 

Bir grup suçlu, bir mücevher deposunu soyarlar. Polis o kadar çabuk peşlerine düşer ki aralarında bir muhbir olduğundan şüphelenirler.

Filmin konusu gayet basit ancak işin içine Tarantino girince film başka bir yere gitmiş.
Filmde en sevdiğim şeylerden biri lakaplar oldu.



 Mr. White  
Harvey Keitel

 Mr. Pink  
Steve Buscemi

 Mr. Blonde
Michael Madsen

 Mr. Brown  
Quentin Tarantino

 Mr. Blue    
Edward Bunker

 Mr. Orange  
Tim Roth


Quentin Tarantino klasiklerine girmiş olan Reservouir Dogs u kesinlikle izlemelisiniz.
Sonu şok eden sonlardan biri. Ne diyeceğinizi bilemiyorsunuz.'Nasıl? Nasıl?' diye bağırıyorsunuz.(ya da sadece ben bağırıyorum). Sonunun böyle olacağını tahmin etmezdim.(yine sadece ben)

Sonraki film
 Wanted 



20 Ağustos 2012 Pazartesi

Gerty

 Tek Adam 

Bugünün filmi  Moon 

Astronot Sam Bell(Sam Rockwell) 3 yıldır ay üzerinde görevini yapmaktadır. Rutin ve sessiz bir yaşamı olan Sam Ay'ı artık evi belirlemiştir. Karısı ve küçük kızından videolar alan Sam in Ay daki tek arkadaşı robot Gerty(Kevin Spacey) dir. Sam eve dönmeye az kala bazı tuhaflıklar hissetmeye başlar ve bu süreçte kendisi ile karşı karşıya kalan Sam gerçekleri keşfedecektir.


Filmde set tasarımı inanılmaz derecede gerçekçi , çok zekice yazılmış , akıcı oynanmış , finale kadar hiç ipucu vermeyen ve finalde sizi ters köşeye yatıran bir film.
Sam Rockwell den mükemmel bir Oscar lık performans(bknz. John Cussack - 1408) , Kevin Spacey sesi ile eşlik ettiği karakter olan Gerty de filmde yerini almış.

Beni etkileyenlerden biri sonu oldu. Bu kadar güzel bir final izleyeceğimi düşünmüyordum. Sonunda konuşamadım kelimeler çıkmadı ağzımdan. Çok güzel bir bilim-kurgu , dram , gizem filmi olmuş.

Aslında yönetmene baktığınız zaman sizi sonunda şaşırtan bir filmin geleceğini görüyorsunuz. Yönetmen Duncan Jones. Tanınmayan ama güzel filmler çeken bir yönetmen. Diğer filmi 2011 yapımı Source Code(Baş rolde Jake Gyllenhall) izlemeden geçmeyin.

Sonraki film
Quentin Tarantino klasiklerinden

Reservoui Dogs   (Filmi izlerseniz neden yazıyı renkli yaptığımı anlarsınız.)