26 Temmuz 2012 Perşembe

Oda İçinde Odacık

Ne İçeri Girebilirler Ne de Sen Dışarı Çıkabilirsin


Bugün film: Panic Room


Meg Altman(Jodie Foster) yeni boşanmış 11 yaşındaki kızıyla yeni bir eve taşınmış bir kadındır. Aldığı 3 katlı büyük evde bir oda bulunmaktadır. Bu diğer odalara benzememektedir. Bu odaya Panik Odası denir. İçeri girildiği anda sadece butonu sayesinde dışarı çıkabileceklerdir. Ve içeri kimse girememektedir. Bu odayı kullanmayacağını düşünen Meg eve hırsızların girmesiyle yanılmış olduğunu anlar ve film bundan sonra başlar.

Kadro ve filme yorumum şöyle:
Kuzuların Sessizliği filminin yıldızı Jodie Foster , Twilight ın yıldızı Kristen Stewart , Platoon un yıldızı Forest Whitaker.. Kadro bir çok ünlüyle dolu.
Yönetmen de tanıdığımız birisi.
Se7en , Fight Club , The Social Network gibi gişe filmlerinin yönetmeni David Fincher

Film güzel. Tek sahnelik film gibi değil. Tek sahnelik film dediğim Açık Deniz , Telefon Kulübesi gibi yani sadece bir odada bir kapalı alanda geçen filmler. Ama film sadece bir evde geçiyor. Senaryo akıllıca yazılmış. Bir sonraki adımın ne olacağını tahmin edip merak ediyorsunuz. Filmi izleyebilirsiniz zaman kaybı değildir.

Bir sonraki film Facebook ta yapacağım ankete göre değişecek.Sizde ankete katılabilirsiniz.
http://www.facebook.com/questions/10151059161919116/?notif_t=question_answer

24 Temmuz 2012 Salı

Sınır

 Dostluk 

Bugünün filmi:
 Donnie Brasco 


Filmin konusu:
Film gerçek bir operasyondan uyarlanılarak yapılmıştır.
Mafya olan Lefty(Al Pacino) kendini Donnie Brasco olarak tanıtan Ajan Joe Pistone(Johnny Depp) la tanışır. Arkadaş olurlar ve Lefty ile Donnie arasında yakın bir dostluk oluşur. Mesleğini yapmak zorunda olan Joe ya Lefty le gerçek arkadaş olacaktır ya da mesleğini yerine getirerek onları tutuklatacaktır.

Filmde kadro da film kadar güzel.
Al Pacino , Johnny Depp , Michael Madsen , küçük bir rolü olsa da Paul Giamatti...

Ünlülerle dolu bir kadro , akıllıca bir senaryo , gerçek bir öykü , akıcı bir anlatım , güzel bir film.
Ben aslında bu kadar ünlüyü bir filmde görünce ilk önce tereddüt ederim çünkü izlediğim bir kaç filmde kadro ne kadar iyi olursa olsun senaryo vb. şeyler iyi olmadığı için film kötü oluyor fakat bu film öyle filmlerden değil
Güzel bir dram , suç , biyografi karışımı bir film.

Bu filmi izlerseniz zamanınızdan bir şey kaybetmezsiniz.
Sonraki film:
Fight Club , Se7en gibi filmlerin yönetmeni David Fincher ve Kuzuların Sessizliği filminin yıldızı Jodie Foster dan bir gerilim filmi
Panic Room

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Ne? Kim? Ne Oldu?

 Bir Otel Odasından Daha Fazlası 


Bugün size anlatacağım film:  1408 


Film şöyle:
Michael Enslin (John Cussack) bir korku romanı yazarıdır. Ve işte burada zombi , hayalet , gulyabani var denilen köşk , otel ve evlere bakmaktadır. Gördüğü hiç bir hayalete inanmamaktadır. Bir davetiye gelir.
Dolphin Otel inden ve kartpostalda 'Sakın 1408 numaralı odaya gitme!' yazıyordur. O da otele gider.1408 numaralı odayı ister. Fakat otelin müdürü Olin(Samuel L. Jackson) onu 1408 numaralı odayı vermek istemez çünkü 56 kişi o odada ölmüştür. Enslin ısrar eder , odayı alır ve film ondan sonra başlar.

Film güzel fazla güzel. John Cussack tan Oscar lık bir performans ve Oscar lık bir film fakat adaylık bile yok.
Filmin bir bölümü sizi çok geriyor. 'Bu kadar da olmaz.' diyorsunuz.

Filmin sonunun böyle olacağını tahmin bile etmezdim. İlk başta belki dedim ama böyle olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi: Filmi izlemediyseniz siteden mi açarsınız , gidip alır mısınız , indirir misiniz? Ne yaparsanız yapın ama bu filmi en kısa sürede izleyin.

Sonraki film:
Al Pacino ve Johnny Depp

                                                                  Donnie Brasco