23 Mart 2014 Pazar

Latince?

Merak etmeyin normal çekiç olacak, Mjölnir gibi olmayacak.

Çekiç?

Vakit geldi sanırım.
Malleum'u konuşma vakti.

Bu yazıyı soru-cevap şeklinde yapmak istiyorum. O yüzden ilk soruyu alalım.

Malleum ne demek?

Malleum latince çekiç anlamına geliyor. İnanmıyorsanız Google Translate'ten bakın. Durmayın bakın.

Peki, neden çekiç?

Neden olmasın? Freddy Krueger'ın bıçaklı elleri, Jason'ın palası, Ghostface'in hançeri, neden Malleum'un kanlı çekici olmasın?

Konusu ne?

5 yakın arkadaşın ormanda yaptıkları güzel piknikleri aralarından ikisinin kaybolmalarıyla bozulur. Bu bir eşek şakası mı, yoksa planlanmış bir kaçırılma mı?

Ne zaman geliyor?

İşte cevabını bilmediğim tek soru. Bilmiyorum, çünkü film çekimleri kötü hava durumu yüzünden yarıda kaldı ve aksaklıklardan dolayı en baştan çekilmesine karar verdim. Katılmak istediğimiz film festivalleri de var ancak çoğu festival kanlı filmleri kabul etmiyor o yüzden kimse emin değil.

Çektiklerini görebilir miyiz?

Bence çektiklerim görülmeye değecek sahneler değil. Zaten çektiğim hiçbir sahne gerçek filmde kullanılmayacak. Ama bir fragman hazırladım. Fragman size biraz filmin nasıl bir tonu olduğunu da söyleyecek. Fragman bir kaç güne Youtube kanalında olacak, yani BURADA. O yüzden kanala abone olun ve hazırda bekleyin.

İlk önce Malleum mu yoksa sohbet filmini mi göreceğiz?

Şunu belirtmek istiyorum: Sohbet filmi çekmek istediğimi söyledim ama bu hemen çekeceğim anlamına gelmiyor. Soruya gelince, büyük ihtimalle Malleum daha önce olacak. Elimde Malleum'dan sonra çekmek istediğim 2 senaryo var. İkisi de küçük bütçeli ve basit. Ama ikisini de ben çekmek istemiyorum. Çünkü direk Malleum'dan başka bir filme atlamak zorunda kalıyorum ki daha Malleum çekilmedi bile. Malleum'dan sonra biraz ara vermek festival heyecanını yaşamak istiyorum.

Sen çekmeyeceksen filmleri kim çekecek?

Hatırlarsanız geçen bir yazımda size bir arkadaşımdan bahsetmiştim: Tuğberk
Kendisi bana film çekmek istediğini fakat elinde güzel bir senaryo olmadığını söyledi. Bende ona bir gün içinde bir gizem-suç filmi yazdım. Kendisi de düzeltmeler yaptı üzerinde. Herhalde bu filmde yaz tatilinde çekilecek.(Tuğberk tarafından)

Film hakkında bilgi verir misin?

Evet.
Ama bunu bir sonraki yazıya bırakalım. Size adını verebilirim. Adı ''Hapis''. Ama yakında değil, bu yılın sonlarına doğru çıkacak sizi bilgilendireceğim.

Youtube kanalına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler.