22 Şubat 2014 Cumartesi

Devam Edecek...

...Buradayım.

Kaldığım yerden devam ediyorum.
İlk filmim ''Uyanış'' tam olarak istediğim gibi olmadı. Hikayemden memnundum fakat onu sergileyiş şeklimin çok kısıtlı olduğunu düşündüm. Zaman sıkıntımız vardı, okul başlamadan bitirmemiz gerekiyordu fakat ekipmanımız yoktu. Ve her şeyi benim yapmam gerekiyordu. Filmi hazırlamam için bir programım bile yoktu.
Bir önceki yazımda da dediğim gibi tecrübem yoktu. Ve bir filmdeki en önemli şeylerden birini anlamış oldum:
'Müzik'
Karakterlerin o an hissettikleri duyguların ekrana yansımasını istiyordum. Yavaş, kendini sona saklayan, küçük bir film yapmaya çalıştım. İlk kısa metrajlı filmim ortaya çıkmıştı :
FİLMİ İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Bu filmi arkamda bırakmak istiyordum. Yeni bir tür denemek istiyordum. Bu yaşta ve bu tecrübeyle zordu ama daha çok insanın yardımıyla yapabileceğimi biliyordum. Bir sonraki hedefim bir aksiyon filmi çekmekti.

Bir hikaye ya da senaryo yazmaya başlamanız için aklınızda bir fikir olması lazım. Ne olduğu önemli değil. Bir sahne, bir isim ya da o hikayenin finali. Benimde aklımda çekmek istediğim bir sahne vardı. Silahlı bir adamdan koşan iki arkadaş ve bu arkadaşların bir tanesi önemli bir şey tutuyor. Dediğim gibi aklınızda bir film varsa bunu istediğiniz yere götürebilirsiniz. Hikayenin sonunu biliyordum. Fakat başında ne yapacağımı bilmiyordum. Bu iki arkadaş neden kaçıyor? Ellerinde ne var? Bu sorulara cevap veremedim. Tavsiye için bir arkadaşıma danıştım. Hikaye ilgisini çekti ve bana filmin ana temasını söyledi. Arkadaşların ellerinde ne olduğunu.
''Extra''
FİLMİ İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Arkadaşımın verdiği fikirle senaryomu tamamlamıştım.
Ve bir haber geldi.
Bir film şirketi senaryomuzu okumak istiyordu.
''Dragon Productions''
Bu demek oluyordu ki daha kalabalık bir ortam olacaktı. Kalitemiz artmış olacaktı.
Senaryoyu beğendiler ve ortak oldular.
Filmde sadece 3 kişi olacağı için iyi oyunculara ihtiyacımız olacaktı.
Bana yardımlarından dolayı hikayeyi yazan arkadaşım Tuğberk'e de bir rol vermek istedim.
Aklımdaki fikir bir erkek ve bir kızın olmasıydı. Kız oyuncumuzu da bulduk fakat son dakikada bir anlaşmazlık oldu ve karakteri erkeğe döndürmek zorunda kaldık.

Aksiyon filmlerinin zorlu tarafı çekimleri. Nerede çekeceğinize bağlı olarak zorluk seviyesi artıyor. Eğer bir sette çekecekseniz sizi zorlayacağını sanmıyorum fakat dışarıda çekiyorsanız her şeyi göze almalısınız.
Işık, yoldan geçen insanlar arabalar, ses, konum...
Bunları hesaplamak ve kesinleştirmek 1 haftamızı aldı. 1 hafta da çekimlere gitti.
Katılmak istediğimiz bir kaç festival vardı fakat sadece birine girebildik. Uzun bir bekleyişin sonunda da istediğimizi almış olduk.

'Extra' bitmişti. Aldığım yorumlar iyiyi işaret ediyordu. Böylece daha çok kişiyle tanıştım.
Böyle bol hareket olan filmleri çekmek sizi çok yoruyor. Hem zihninizi hem de bedeninizi. O yüzden bir sonraki filmimin rahat bir film olmasını istiyordum. En rahat ama en riskli türe atılmaya karar verdim: Komedi.
İyi oyuncularla doğaçlama üzerine kurulu kısa bir komedi filmi. Hatta yönetmenlik koltuğunu da Tuğberk'e teklif ettim. Aklımda bir hikaye vardı fakat bu sefer başında ne olacağını biliyordum sonuyla ilgili en ufak fikrim yoktu.

Bir sonraki yazıda sizlere bir sonraki filmimin ne olacağı ve yapım aşamalarıyla ilgili bilgi vereceğim.
Ve bir not eklemek istiyorum:
Haftaya 2 Mart günü Oscar Ödül Töreni var. O yüzden aday olan filmleri ödül töreninden sonra yorumlamaya karar verdim.
Teşekkürler.