11 Aralık 2012 Salı

Geleceğin ile Karşılaşmak

Tetikçiler

Bugünün filmi Looper
(öyle o'ları büyük yapınca artistlik olmuyormuş onu anladım.)



 Film , zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasa dışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Bu tetikçilerin iyilerinden biri Joe'dur. Yine sıradan bir kurban gelir ama bu sefer Joe' nun yeni kurbanı 30 yıl sonradan gelen kendisidir.
Belki de yılın en iyi Bilim-Kurgu ve Aksiyon karışımı filmlerinden biri ve benim kararıma göre IMDB Top 250 listesini zorlayabilecek türden bir film. Konusu biraz karışık olsa da sonu ancak bu kadar güzel bağlanabilirdi. Böyle filmin belirli bir yerinde filmi durdurup bir kaç dakika düşünüyorsunuz.''Ne oldu , kim öldü , hangisi gelecekten geldi?'' Zaten karışık olan filmler güzel oluyor. Ama takip edilemeyecek kadar karışık değil. Film ne çok uzun ne de çok kısa ve film o kadar sürükleyici oyuncuların isimleri çıktığı film bitti mi diye bir kere daha bakmanız gerekiyor.


Biraz da kadrodan bahsetmek istiyorum:

Joseph Gordon-Levitt( Inception )
Bruce Willis( Pulp Fiction )
Rolleri büyük olmasa da Emily Blunt ve Jack Daniels ta filmde bulunmakta.


Bu yıl izlediğim en iyi Bilim-Kurgu filmlerinden biri. O yüzden İZLEYİN!

Sonraki film:
2009 da J.J Abrahams ın yeniden çektiği eski bir seri
Star Trek
FRAGMAN İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

9 Aralık 2012 Pazar

Aron Rolston un Gerçek Hikayesi

Körelmiş Çakı

Bugünün filmi anket sonucunda ilk sırada olan film: 127 Hours

Genç bir dağcı olan Aron yürüyüş yaparken elini kayanın arasına sıkıştırır. Körelmiş bir çakısı , kısıtlı yiyecek-içeceği bulunan Aron ın önünde soğukkanlı olması gereken 127 Saat i olacaktır.

Tek sahnelik filmlerden biri. [Tek sahnelik film(bknz. 12 Angry Men , Açık Deniz)]
2 saat o kadar sürükleyici bir şekilde aktarılmış ki filmin tek sahne olduğunu anlamıyorsunuz. Aron un yaptığı geçmişe yolculuklar , hayalleri vs. çok iyi yazılmış ve aktarılmış.
Zaten böyle geçmişe yolculukları çok iyi yapan bir yönetmen var. Oscar ödüllü yönetmen 
Bu filmi de tam 6 adaylık almış ama King's Speech yüzünden 1 ödülü bile yok.

Film sizi neden bu kadar etkiliyor sorusunun tek cevabı var:
''Çünkü olay gerçek.''
Beni etkileyen gerçek hikaye filmleridir.(bknz. Capote - Fourth Kind  )
Filmin en beğendiğim ve etkilendiğim yeri sonu oldu. Sonunda az biraz ne olacağını tahmin ediyorsunuz ama tahmin ettiğim fikri bu kadar güzel yansıtabilirlerdi ancak. Sadece sonunun ne olduğunu öğrenmek için bile izlenir. Ama film sıkıcı olmadığı  için şiddetle tavsiye ediyorum İZLEYİN!!!(Zaten sıkıcı bir filmi yazmam)

Filmin sonuna da yorum yapmak isterdim ama film en güzel yeri sonu olduğu için yorum yapamıyorum. O yüzden gidip filmi izleyin. Şimdi bu yazıyı okuduktan sonra kalkın indirir misiniz , alır mısınız , siteden mi izlersiniz bir şekilde izleyin. 

Sonraki film:
Kaliteli ve karmaşık bir bilim-kurgu 

Artık yazacağım filmin fragmanını da koymaya karar verdim.