11 Temmuz 2012 Çarşamba

Şehir


Eksiklik

Bugün seçtiğim film The Town - Hırsızlar Şehri

Ben Affleck in yönettiği ve baş rolünde oynadığı filmin konusu şöyle:
Doug(Ben Affleck) ve arkadaşları bir bankayı soyarlar. Gayet dikkatlidirler. Fakat bir sorun vardır. Rehine aldıkları kız kendi mahallelerinde oturuyordur ve Doug kıza aşık olmuştur. Arkadaşlarını mı satacaktır yoksa sevdiği kız Claire den mi ayrılacak?

Filmde aksiyon bol. Güzel yani. Araba kovalama sahnesi en sevdiğim sahne. Film güzel ama bir eksik var. Ne olduğunu çözemiyorum ama bir eksik var. Hani film güzel diyorsunuz ''Eh işte iyi'' diyorsunuz. Kadro iyi:


Daredevil ı oynayan Ben Affleck , Avengers taki Hawkeye -- Jeremy Renner , Green Lantern daki Carol Ferris -- Blake Lively , Mad Men in yıldızı Jon Hamm

Kadro da iyi senaryo da iyi fakat bir eksik var. Film çabuk bitiyor desem değil 125 dakika. Oyuncuların performansları desem iyi özellikle Jeremy Renner ı çok beğendim. IMDB beğenmiş ki - IMDB o kadar da yüksek puan vermez soygun filmlerine- 7.6 vermiş. Bilmiyorum bana film bir bakımdan eksik geldi. Eğer size de eksik geldiyse yorum olarak yazın.

18 Temmuz günü size yazacağım film:
Clin Eastwood un yönettiği baş rolünü Leonarda Di Caprio nun oynadığı
J.Edgar

10 Temmuz 2012 Salı

Bu Nasıl Oyun?

Oyun Bitti Mi?

Bugünün filmi The Game - Oyun

Nicholas Van Orton(Michael Duglas) zengin , akıllı bir iş adamıdır. Bir gün kardeşi Conrad(Sean Penn) ona bir doğum günü hediyesi olarak bir eğlence hizmeti kartı verir. Nicholas ın tek istediği oyun oynamaktır. Ama artık bu bir oyun değil ölüm kalım savaşına dönmüştür.

Kadro ve Yorum:

İlk önce şuna değinmek istiyorum: 
Michael Douglas ın müthiş oyunculuğu 

Sanki size gerçekten yaşanıyormuş gibi hissettiriyor. Film mükemmel. Hiç beklemediğiniz anlarda beklemediğiniz şeyler oluyor. ''Bu kadar da olmaz'' diyorsunuz. Filmde aksiyon ve gerilimi ayırmışlar ki bu en sevdiğim özelliği oldu. Çünkü bir silahlı çatışmada çok da bir şey beklemezsiniz ama televizyondaki haber spikeri sizle konuşmaya başlarsa irkilirsiniz.
Filmin her yeri güzel. Başı , ortası , sonu. Ama benim en sevdiğim bölümü ise sonu oldu. Yazılar çıkınca dediğim ilk şey:
''Noldu ya bitti mi? Devamında ne olacak?''
Çünkü devamında ne olacağını çok merak ediyorsunuz.

Bugün ki yazım kısaydı çünkü filmi tek kelimeyle açıklayabilirdim.
''Mükemmel''
Yarının filmi:
Ben Affleck in yönettiği ve baş rolünü oynadığı
The Town - Hırsızlar Şehri

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Birinci Sınıf bir Film

Mutant...

Bugün size seçtiğim film X-Men First Class - X-Men Birinci Sınıf

Hep merak ederdim:
Profesör Xavier nasıl felç oldu , Beast in maviye dönüşmeden önceki görüntüsü nasıldı , Magneto ve Profesör X ne zamandan beri tanışıyorlar , ne zaman tanıştılar?

Sizin de böyle sorularınızın olduğunu sanıyorum. Ve bu filmi izlerseniz bütün sorularınız cevaplanacak.


Filmin konusu şu:
Sebastian Shaw ve ekibi dünyayı III. Dünya Savaşı na doğru sürüklemektedir. Dünyada çok mutant yoktur. Hatta kimse mutantların olduğunu bilmemektedir. Ama daha yeni mezun olan Profesör Charles Xaiver ve yanına aldığı genç mutantlar Sebastian Shaw ve ekibine karşı büyük bir savaş hazırlığı içindedirler. Bu mutantlar arası savaşı kim kazanacaktır: İyi mutantlar mı Kötü mutantlar mı?

Kadrodan bahsedeyim:
Profesör Xavier ın gençliğini James McCavoy , Magneto yu - Michael Fassbender , Sebastian Shaw u - Kevin Bacon canlandırıyor. Kadroda çok büyük yıldızlarda olmasa film gayet iyi kurgulanmış. Çok akıcı ve sürprizlerle dolu bir film.

Eğer X-Men serisini izlemediyseniz , sakın ilk önce First Class ı izlemeyin. İlk çıkan 3 X-Men filmini izleyip sonra X-Men First Class ı izleyin.

Yazımı burada bitiriyorum.
Yarın ki film çok da bilinmeyen fakat her dakikasında sizi farklı bir sürpriz bekleyen Michael Douglas ın başrolünü oynadığı The Game

8 Temmuz 2012 Pazar

Karmaşık Bir Başyapıt


Duracak mı Dönemeye Devam mı Edecek?


Bugün size anlatacağım film favorim Inception - Başlangıç


Bir Christopher Nolan filmi. Film ise rüyanın içindeki rüyanın o rüyanın da içine bir fikir yerleştirmek. Evet biraz karışık...

Konu ise şöyle:
Bir zengin iş adamı(Saito)  Cobb ve arkadaşlarına bir iş teklif etmesi. İş rakip firmanın sahibinin oğluyla bir kavga içine düşürmek ve firmayı batırmak. Saito onlardan 'Başlangıç' ı yapmalarını ister. Bu fikri yaklaşık 3 rüya derine ekmek.

Bilgi madencisi Cobb , hedef bulucu Arthur , mimar Ariadne , taklitçi Eames , eczacı Yusuf ve turist Saito

Bu 6 kişi Robert Fischer ın aklına bu fikri yerleştirmeye çalışacaklardır. Normal rüyalarında ölürlerse
uyanırlar ancak Başlangıç da ise ölürlerse Araf a düşeceklerdir.

Şimdi kendi kadroya bakalım:
Titanic - Shutter Island gibi filmlerin yıldızı Leonardo Di Caprio , Inception ile yıldızı parlayan Joseph Gordon-Levitt , RockNrolla - Bronson filmlerinde oynayan Tom Hardy , Juno ve X-Men gibi filmlerde rol alan Ellen Page ve az rolu olsa da Michael Caine

Kendi yorumum ise:
Film benim en sevdiğim filmdir. Bir kere konuyu ve kadroyu duyunca insanlar filmi merak ediyorlar.Senaryo , çekim , özel efektler , oyuncuların performansları süper. Ben 10/10 verirdim.
İzlemeyenler varsa HEMEN AÇIP İZLEYİN.
Cobb un totemi

Yarın ki film
X-Men First Class - X-Men Birinci Sınıf