26 Ocak 2014 Pazar

Uzun Bir Ara

 Merhaba Yeni Dünya  

Evet, uzun bir aranın ardından tekrar buradayım. Tekrar film yorumları, tekrar güzel filmler ve tekrar olmayan güzel kararlar. O kararlara biraz sonra değineceğim.

İlk önce şu hepiniz aklında oluşan soruya cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi:
Neredeydim ben?

Bu sorununda ne yazık ki tek bir cevabı yok. Ama en önemlisi okul herhalde. O kadar ders varken filmleri izlemek ve onları düşünüp yorumları yazmak, kafanızı yormak için zamanınız kalmıyor.

Bu uzun aranın diğer sebebi ise hayalimi gerçekleştirmekti. Kendi film şirketimi kurdum, yapımcı bir ortak buldum ve kendi senaryolarımı yazıp onları kısa film haline getirmeye başladım. Festivallere katıldım, ödüller aldım.

Sonuçta ne oldu?
Okul bitti. Bu nedenle de size kendi filmlerimi gösterip, sevdiğim filmlerin yorumlarını yapmaya devam edeceğim.

Eylül 2013'te 3 arkadaşımla beraber Generation Z Films adlı bir film şirketi kurduk. Ve kolay değildi. İlk önce senaryom üzerinde çalıştım. Aklımda bir fikir vardı ama onu ''low budget''(küçük bütçeli) bir kısa filme nasıl dönüştüreceğimi bilmiyordum. Daha önce senaryo yazmamıştım, film çekmemiştim, tecrübem yoktu. Bir kamera buldum, arkadaşlarımı çağırdım ve ilk kısa filmimi çektim:
 Uyanış 

Herkes filmi çektik, bitti, evlere dağılalım, yayınlayalım der. Doğrudur. Herkes en kısa zamanda nasıl bir iş çıkardığını görmek ister. Fakat o sahnelerin seçilmesi, yerine konması, zamanının ayarlanması, üstüne müzik eklenmesi gerekir. İşte bu zamanınızı çalar. Yaz tatilimin yarısı bu filme gitti. Hatta bütün yaz tatilim. Filmlerimin teker teker yorumlarını yapacağım merak etmeyin.

9 Eylül'de ''Uyanış'' bitti. 4 arkadaşın küçük projesiydi. Çok şey beklenmiyordu zaten çok şeyde alınmadı.

Böylece tatilim bitmişti.
Bütün yaz tatili film şirketi kurmaya ve 9 dakikalık bir filmi bitirmeye gitmişti.
Ama ''Bu olmadı. O zaman bu iş bana göre değil.'' diyemezsiniz. Duramazsınız.
Ben de durmadım. Aklıma bir hikaye daha geldi, onu da senaryo haline getirdim. Ondan da bir sonraki yazımda bahsedeceğim.

Biliyorsunuz Oscar adayları açıklandı. Kendi filmlerim bitince Oscar adaylarını, kendi düşüncelerimi, kimin kazanacağı hakkındaki tahminlerimi ve teker teker En İyi Film Oscar'ı adaylarını inceleyeceğim.

 Şimdilik bu kadar.