3 Eylül 2016 Cumartesi

Devam Filmleri...

Bu Sefer Korkunç Bir Rahibe

Bugünün ilk filmi : 


Ed ve Lorraine Warren çifti, Enfield, İngiltere'ye paranormal aktiviteler tarihinde en çok kanıta sahip olan olayı araştırmaya ve çözmeye gidecektir. Fakat karşılarına çıkan varlıklar, ailenin kendilerine verdiği güvensizlikle birleşerek onları bu görevlerinde zorlayacaktır.


Tekrar yönetmenlik koltuğuna oturan James Wan, ilk filmde olduğu gibi burada da korku-gerilim türünün ustası olduğunu yansıtıyor. ''Korkunun Tarantino'su'' olarak gördüğüm Wan'ın filmografisine bakınca en az beğendiğim filmleri bile kendi çapında gayet iyi ve kaliteli filmler. Yaptığı hikayeleri bu kadar iyi anlayıp, her filmine kendi tutkusunu yansıtabilen başka bir korku yönetmeni olduğunu sanmıyorum.

Ve bana göre insanları korkutmaktan daha iyi yaptığı şey, ürkütmek. Filmlerini korku süsü verilmiş gerilim filmleri olarak görüyorum... ve Conjuring 2'de bu düşüncemi kanıtlıyor.

Bazen sizi klişe yöntemlerle (ani görüntüler ve yüksek seslerle) korkutuyor mu? Hem evet hem hayır. Evet ses efektiyle bir anda ekrana çıkan şey sizi korkutuyor AMA önemli olan sizi korkutmak değil. O ana kadar sizi bekletmek, koltuğunuzun ucuna kaydırmak ve gözünüz-kulağınız açık bir şekilde ekrana kitlemek. 

Filmin ilk yarım saati ne kadar sizi korkutmuyorsa da haddinden fazla geriyor. Filmin giriş bölümünde bence ilk filmde veremediği gerilim sahnelerini yansıtıyor. Küçük kızın kumandasının kaybolması, kardeşinin oyuncağıyla yaşadıkları ve tabii ki filmin kahramanı Valak sahneleri. Sizi korkutacak şeyin ne olduğunu biliyorsunuz, ne zaman olacağını bilmiyorsunuz. Ve seyirciyi dini varlıklarla görsel bir şekilde en iyi nasıl korkutabilirsiniz? 'Valak' adında ürkütücü bir rahibe ile.



Sonuç : En zayıf yeri olarak ortasındaki 1 saat olarak görsem de ilk ve son yarım saatler korku-gerilim türünde üzerinde çalışılacak ve incelenecek türde sahneler içeriyor. İlk filmi izlememiş olsanız bile izleyebileceğiniz, sadece korku hayranı olmanız gereken, bir film.





Sihir Numaralarının İnandırıcı Olması Gerekmiyor Muydu?


Bugünün ikinci filmi : Now You See Me 2


Konusu : ....Konusuna gerek var mı gerçekten? 

Nasıl bir film olacağını biliyorsunuz zaten konusunu bilip bilmemeniz filmi izleyip izlememenizi değiştirmeyecek ki. Now You See Me 2 nasıl bir film mi? Beyninizi kapatıp, illüzyon numaralarının gerçeklik algısını komple görmeyip, zaman geçirmek için izleyebileceğiniz bir film.

Filmde kullanılan illüzyon fikirleri güzel...ama inandırıcı değil maalesef. Kaliteli ve sinematik bir şekilde yapılmış diyebileceğimiz aksiyon-gizem-sihir sahneleri var, (Kartı çalma sahnesi, yağmur illüzyonu gibi) ama beğendiğim 1-2 sahne olması filme olan bakışımı değiştirmiyor. 
Güçlü bir şekilde başlayıp ''o kadar kötü olmayacak'' dedirten fakat devam ettikçe ne olduğunu, karakterlerin ne yaptığını ve yaptıklarını neden yaptıklarını çözemeyeceğiniz bir film olmaya doğru yol alıyor. 





Özellikle 4 ana karakterimizden birisinin kayıp ikiz kardeşi çıktıktan sonra film kopuyor. Kötü adamların hareketlerini takip edebiliyor ve sürprizler size sürpriz değil saçma bir hikaye noktası olarak gelmeye başlıyor.


Bence şu 2 sahne filmdeki en iyi sahneler o yüzden sadece bu sahneyi izlerseniz filmden alacağınız zevki almış olursunuz  :


Sonuç : Yani...eğer sihir numaraları gerçekçi olsun o zaman kafam yatar diyorsanız bu film size göre değil. Ancak sadece oturup ekrana bakıp biraz da eğlenmek istiyorsanız izleyebilirsiniz. Size kalmış.


Sonraki yazı : Blogda yazacağım ilk belgesel.

Bugünlük bu kadar.