22 Ağustos 2013 Perşembe

Kaiju vs Jagger

Yaratıkla Savaşmak İçin Kendi Yaratığını Yap!

 Bugünün filmi :

Pacific Rim


Büyük yaratıklar dünyayı ele geçirmiş durumdadır. Ve bu yaratıkların kaynağının dünyada olduğu anlaşılır. Büyük yaratıklar yani Kaijular teker teker bazen çok sayıda gelerek dünyayı kuşatırlar. Ve ülkeler toplanıp kendi yaratıklarını yapmaya karar verirler. Adına Jagger dedikleri büyük robotlar.

Ve filmimiz başlar.

En çok hangisine üzüleyim bilemedim. Nautilus ta 3D gözlüklere para alıp geri vermemiz mi , yoksa bu kadar güzel bir filme kendimide sayarsam 7 kişinin gitmesi mi?


Normalde böyle filmlerde Kaiju gibi kötü karakter sınıfına konulan yaratıkların nasıl geldiğini teker teker bazı yerleri nasıl yıktığını uzun uzun gösterir. Tabi filmin yönetmeni Guillermo del Toro değilse. Filmin geçmiş hikayesini yaklaşık 20 dakikada ve oldukça detaylı br şekilde anlattı. Zaten Pan'ın Labirenti ni yapmış adam daha ne bekliyoruz?
Ve o robotların neden tek bir pilotu olduğunu gayet mantıklı bir sebeple açıkladı bu film. Gerçekte de olacağı gibi dünyanın bu Jagger leri durdurduğunu görmekte güzeldi.


Ama tek bir şey beni rahatsız etti. O da romantizmdi.
Sanki çok kasıntı bir şekilde koyulmuş gibi. Yani olacaksa tam olsun böyle ucundan ucundan koymayın. Eğer böyle koyacaksanız da hiç koymayın daha iyi.

Film aslında başka bir yönetmene sahip olsa çok fatklı bir şekilde de çıkabilirdi ama del Toro iyi bir iş başarmış. O robotları ve yaratıkları size gerçekçi olarak göstermek kolay değil.
Gerçekten güzel bir filmdi. İzlemenizi tavsiye ederim.