27 Haziran 2015 Cumartesi

Film Çekimi Günlüğü

Malleum


Bu sefer size izlediğim filmlerden bir tanesini değil; yaptığım filmlerden bir tanesini anlatacağım.


Geçen sene bahsettiğim ve hava durumu yüzünden ertelenen filmim 'Malleum'u sonunda çekmeyi başardık. Evet, 2013'ün Aralık ayından beri çekmeye çalıştığımız filmin çekimleri sonunda tamamlandı. İki gün süren çekimlerden bahsedecek olursak:

1. Gün

Ben dahil olmak üzere yaklaşık 10 kişilik bir ekip olarak filmin çekileceği ormana gitik. Ancak 2 yıldır peşimizi bırakmayan yağmurlu ve soğuk hava kendini yine gösterdi. Gittiğimiz anda bizi sağanak yağışlı ve çok bulutlu bir hava karşıladı fakat ekipmanları kurduğumuz ve provalarımızı bitirdiğimiz zaman hava güneşli ve bulutsuzdu. Çekimlerin ilk gününden fazla bir şey beklemezsiniz. Ekibinizin %90'ı oraya daha ilk kez gelmiştir, birbirleriyle ilk kez tanışan insanlar vardır, oyuncular her repliği bilmez ya da siz replikleri değiştirmeye başlarsınız. Ve hep hatalar ve gecikmeler yaşanacaktır. Bunları göz önüne alıp filmin yarısını bu günde çekmeyi planlıyordum. Fakat bahsettiğim gecikmeler, hatalar ve istediğim sahneyi istediğim şekilde çekmek istemem bizi programımızda biraz geriye itti. Çekimlere devam ediyorduk ve yine yağmur yağmaya başladı. Çok şiddetli bir şekilde yağıyordu ve ses almamızı engelliyordu bu yüzden 'paydos' demek durumunda kaldık. Çekimlerin ilk günü filmin yaklaşık %35'ini çekebildik.

2. Gün

Bu gün ilk günün stresinden ve heyecanından eser yoktu. Çekmemiz gereken çok sahne vardı fakat içimden bir ses rahatlıkla bunu yapacağımızı söylüyordu. O yüzden size tavsiyem: İçinizdeki sese çok da güvenmeyin.

İkinci gün çekimlere daha geç başlamıştık fakat ilk gün gelmek istediğim yere hızlı bir şekilde gelmiştik. Çekimlerin ikinci yarısı daha çok hareket, daha çok makyaj ve daha çok fiziksel şekilde bizi yoracak sahneler bekliyordu. Çekimlerde daha çok aksiyon olunca oyuncularınıza da normalden fazla tavsiye vermeniz gerekbilir. Bu yüzden 'Şurada dur, biraz geriye git' demek yerine daha kibar bir şekilde 'Şuraya geçer misin, biraz daha geriye gidebilir misin?' demenizde fayda olur çünkü bunları sizin için yapıyorlar. Ve istediğiniz performansı aldıktan sonra da onları tebrik edin, motive edin. 

İkinci gün daha rahat ve daha eğlenceli geçti fakat daha çok iş yapıp filmin çekimlerini tamamlamayı başardık.

Bu da 'Malleum Çekim Günlüğü' olsun. 
Şu sıralarda filmi düzenlemekteyim. Eğer bir aksilik çıkmazsa bu yaz bitirip yayınlamayı ve festivallere göndermeyi umuyoruz.

Filmde emeği geçen herkese teşekkürler.

Bugünlük bu kadar.