31 Temmuz 2016 Pazar

2OOLANDER

Geri Döndü!


- - - - - - - - İLK FİLMDEN SPOILER OLACAKTIR - - - - - - -


Bugünün filmi : Zoolander 2

Derek Zoolander modelliği bırakmış ve oğlunun velayetini alamadığı için uzaklara yerleşmiştir. Aldığı davet üzerine bir moda etkinliğine katılır ve eski ortağı Hansel ile yeniden bir araya gelir. Tam o esnada Interpol ünlü pop yıldızlarının öldürüldüğü bir soruşturma içerisindedir ve Zoolander'ın yardımına ihtiyaçları olacaktır.

Ben Stiller Zoolander'ın komedi dünyasına yaklaşık 15 yıllık bir aradan sonra hem yazar hem yıldız hem de yönetmen olarak geri dönüyor. Ve bize ''keşke dönmeseymiş'' dedirtiyor. 


İlk Film Hakkında


İlk filmde bizi güldüren ne kadar absürd olsa da beklenmedik şakalardı. Daha önce bu kadar salak bir karakter görmemiştik hem de model. Orijinaldi, tutkuyla yapıldığı belliydi. 2000'lerin başına yakışmıştı. Müzikleri, ara sıra ekrana gelen ünlüler ve bu kadar salak olabileceğine inanamayacağınız bir karakter. Ama inandık, beğendik. Zoolander karakteri ne kadar gerçekçi olmasa da onunla özdeştirdik kendimizi. Ailesi istediği şeyi onaylamıyor ama o yine de onları da mutlu etmek istiyor. Yaptığı işte en iyisi olmak istiyordu. İlk filmin güzelliği de buradaydı işte. Sizin yüzünüze ne kadar saçma şakalar vurduysa bir o kadar da karakterlerini geliştirdi ve Derek'i önemsememizi sağladı. 

Ama Zoolander 2 ; hep en beklenilen şakaya gitti. Karakterleri tanıyoruz böylece onları geliştirmen üstüne bizi daha da duygu hissettirmen onları önemsetmen daha kolay olacaktır. AMA Zoolander 2 filminin kendisi bile karakterlerini önemsemiyor, biz nasıl önemseyelim?!

Şu anki modern dünyadan mıdır, Derek Zoolander karakteri bu çağa yakışmamış gibi. Kullanılan şarkılardan, özel efektlerden, popüler kültür göndermenlerinden bu yıllarda ilginç gelmiyor. 


Potansiyel vardı. Ben Stiller ve Owen Wilson ikilisinde her zaman bir komedi potansiyeli vardır. Oyunculuklar iyi orada bir sıkıntı yok herkes komedi dalında en üste çıkmış insanlar zaten. Sıkıntı senaryoda, karakterlerin gelişimlerinde. Eğer bizim Zoolander ile oğlu arasında geçen bir sahneyi umursamamızı istiyorsan, ikisinin de karakterini filmin başından oturtacaksın. 

İlk filmde Derek karakteri ne kadar ezik olursa olsun, çabaladı. Ve sonunda istediğini başardı, elde etti. Bizde onunla birlikte o ezikliği hissettik ve sonunda onunla birlikte mutlu olduk. Ama bu filmde hep ezikti ve hiç uğraşmadı. Bu sefer sonunda istediğini kolay bir şekilde elde etti ama ortada bir kargaşa yoktu. Bize hiç ''gerçekten başarabilecek mi acaba?'' dedirtmedi. Hangi işten kurtulduysa da başkalarının yardımıyla kurtuldu, hiç kendi çabasıyla bir şey başarmadı.


Sonuç olarak : İzlemeyin. İlk filmi seviyorsanız bırakın öyle kalsın. Zoolander'ı bu filmden önce hep, o klasik şarkılarla, günden güne kullandığım repliklerle ve kahkahalarla gülmemle hatırlardım. Ama maalesef bu filmden sonra hatırlamak istiyor muyum bilmiyorum.

 
Sonraki yazı : Bu senenin en optimistik, umut veren, neşe saçan filmi.

Bugünlük bu kadar.