25 Ekim 2014 Cumartesi

2014'te Çok Güzel 2 Komedi

Komedi Günü

2014'ün filmlerine devam ediyorum. Bugün 2 güzel komedi filmi:



'Büyük Budapeşte Oteli'nin usta hizmetçisi Gustave ve yeni işe katılan 'lobby boy'u Moustafa'nın I ve II. Dünya Savaş'ları arasında yaşadıkları maceralar anlatılıyor.

Yine bir Wes Anderson filmi, yine geniş ve müthiş bir kadro ve yine çok komik bir film. Filmi izleyince zaten bir Wes Anderson filmi olduğu anlaşılıyor fakat bol aksiyon ve temposu hızlı bir film. İyi ve zeki bir senaryonun yanına bu kadar iyi oyunculuklar eklenince ödül törenlerinde duyulacak bir film olacağa benziyor. Özellikle 'En iyi Senaryo' dalında şansı var.

-SPOILER-

Ralp Fiennes müthiş bir oyunculuk çıkarmış. Komedik zamanlaması dışında kısa dram sahnelerinde rolünü gerçekten iyi satıyor. Özellikle o kadar ağır ve absürt şeyleri o kadar komik bir şekilde söylemesi tekrardan kendisinin ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Ve akademi bu filmi unutmazsa yılın sonuna kadar 'En İyi Erkek Oyuncu' adaylığı bekliyorum. Ama akademi unutmazsa...


Korsan filmlerin ustası Zafer karısını kaybetmemek için bir film çekmeye çalışacaktır.

Sitede yorumladığım ilk Türk filmi ve sinemada izlediğim nadir Türk filmlerinden biri. Tabi ki de Cem Yılmaz filmi olduğu için kaçırmak istemedim. Ve neredeyse her Cem Yılmaz filmi gibi bunu da çok beğendim. Cem Yılmaz'ın yazarlık dışında yönettiği ilk film. Diğer filmleri gibi film komple komedi olmasa da gerçekten kaliteli bir film. İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


-SPOILER-

Belirttiğim gibi diğer Cem Yılmaz filmleri gibi değil. Her dakika bir espri, bir kahkaha yok. Ama film içinde bir film yapmak ve bunu kaliteli bir şekilde yapmak çok zor. Cem Yılmaz bunu başarıyor. Ve oyunculuklarda çok yardımcı oluyor. Özellikle televizyondan gelen Çağlar Çorumlu. Aralarda çıkan ünlü oyuncularda filmin en komik sahnelerindeydiler. 

Bir sonraki yazı 'Bağımsız Gün'
Bugünlük bu kadar...