10 Temmuz 2016 Pazar

Aksiyon, Komedi ve Gizem

Yeni Komedi İkilisi

 Bugünün filmi : Nice Guys 


1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. 

Filmde parlayan noktalara değinelim:


Bir Shane Black Filmi

Shane Black'ten aşina olduğumuz hızlı tempolu, akıcı senaryolu ve ilginç karakterlerin aralarındaki ilginç diyalogları bu filmde görüyoruz. Los Angeles'ta 70'lerin havasını çok güzel veriyor. Kostümlerden şarkılara, setlerden kullanılan ekipmanlara kadar o yılların içinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Ve Shane Black'in en iyi yaptığı şeylerden biri de size karakterleri önemsettiriyor. Film bittiğinde bu karakterlerin hikayelerinin devamını hemen izlemek istiyorsunuz, onları umursuyorsunuz.

Ryan Gosling

Aklımıza kazınan ''pretty boy'' imajıyla izlediğimiz Ryan Gosling bu filmde herkesi şaşırtıyor. Çünkü yani herkes onu sadece yakışıklı bir adam olarak görüyor, aslında karizmatik olmasının yanında çok iyi bir oyuncu. Burada da komedik zamanlaması olsun, Rusell Crowe'la atışmaları, karşılıklı diyalogları olsun, sizi ekrana bağlıyor ve izlettiriyor.

Oyunculardan bahsediyorken filmde Ryan Gosling'in kızını oynayan 15 yaşındaki Angourie Rice'ı da tebrik etmeden geçersem olmaz. Bu kadar tecrübeli ve ne yaptığını bilen iki oyuncunun arasından bu kadar sıyrılması ve orada bulunduğunu hissettirmesi daha büyük şeyleri de başaracağının göstergesi bence.

Herkes ama herkes ''daha çok orijinal film olsun, büyük bütçeli bombastik filmlerden sıkıldık, yeni şeyler görelim'' diyor. Bunların içinde ben de varım. Tamam bunu diyelim AMA karşımıza da böyle orijinal, komik, eğlenceli bir film çıkınca da lütfen sinemaya gidip izleyelim, para kazandıralım. Böyle filmleri vizyondayken izlemezsek böyle filmlerin devamı çekilmez. Shane Black'in önceki filmi de (Kiss Kiss Bang Bang) çok güzel olmasına rağmen kimse izlemediği için duyulmadı ve finansal bir hayal kırıklığı olarak kaldı. 

Nice Guys'a sinemada gittiğimde de ben ve arkadaşım dışında sadece 3 kişi vardı. Eğer gelecekte de böyle filmler izlemek istiyorsanız vizyondayken gidin ve herkese yayın ki onlar da gitsin.


Yarın senenin başından bir korku filmi. 
Bugünlük bu kadar.